De-a valma…

Bacalaureatul, calul alb şi Jaguarul 4 Iulie 2011

Filed under: Amestecate — sorinborodi @ 23:32
Tags: ,

 

 Moto :

” iar in condiţiile de stres de la examen,

[elevii] au realizat rezolvări parţiale

acuzând starea de stres şi dureri de cap

la ieşirea din examen” ( Adriana Doina Pana, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei)

Şi a fost Bac 2011… Ce mai freamăt, ce mai vuiet ! Ştiu că lumea este deja plictisită de coşcogea chintalu’ de reacţii pe această temă, aşa că  voi aşterne doar nişte remarce pur personale pe marginea mult-prea-tastatului subiect. Aşadar, să nu vă aşteptaţi la prea multă coerenţă..

1.     E o dovadă de curaj din partea ministrului că a făcut primul pas spre igienizarea bacalaureatului, degradarea acestui examen atingând în ultimii ani cote de neimaginat. Cu riscul scăderii popularităţii, ministrul a făcut ceea ce trebuia. Sunt convins că nu a avut prea mulţi adepţi  / aliaţi în acest demers.

2.     Sunt interesante reacţiile « la cald » ale unor personaje, rostite şi manifestate înainte de activarea sistematică a maşinii propagandistice. Deoarece majoritatea au fost ilare, precum cea din  „Moto”,  nu le reiau.

3.     Cred că Funeriu şi-a propus în iunie-iulie 2011 să ucidă hidra din Lerna, dar mulţi i-au imputat nereuşita în curăţarea grajdurilor lui Augias…

4.     Până acum, an de an, îmi puneam întrebarea  dacă foştii miniştri ai Educaţiei ştiau, la vremea respectivă, gradul de infracţionalitate (acesta este cuvântul, nu vă oripilaţi !) la Bac. Acum am răspunsul. Da, ştiau. Şi ce dacă ?

5.     Mizanscena de la cele două televiziuni (hai, nu vă prefaceţi că nu ştiţi care !) a scârţâit. Pur şi simplu, interlocutorii nu dădeau răspunsurile pe care le aşteptau realizatorii şi rottweilerii din platou.

6.     Conflictul între generaţii şi prăpastia educaţională s-au dovedit a fi concepte superflue, academicieni de 60 de ani pactizând cu huligani de 19 ani pentru a surmonta nişte bagatele cum ar fi cinstea, corectitudinea, adevărul.

7.     Aşa a fost să fie; latrina în care bacalaureatul s-a tot afundat (sic!) din ’90 încoace nu a fost sortită vidanjării de către un Făt-Frumos provenit dintre ţugulanii autohtoni. A trebuit să vină unul de peste mări şi ţări, puţin cam chel, care până acum are chiar patru gâlcevi cu limba română. Ştiu, victimele persuasiunii sistematice de la cele două televiziuni (am lămurit care, da ?) îi reproşează de ce nu a venit călare pe un cal alb. Simplu: pentru că avea Jaguar!

Epilog :

“ A căzut, a căzut Babilonul cel mare, mama curvelor

desfrânatelor  şi a urâciunilor pământului. ” (Apoc. 17:5)

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s