De-a valma…

Despre ubicuul de forum sau cum s-a transformat un blid de zama in „Supa crema de dovlecei cu crutoane” 13 iulie 2010

Filed under: Amestecate — sorinborodi @ 19:25
Tags: ,

Sigur îl cunoaşteţi, virtual vorbind. L-aţi întâlnit pe forum. Orice forum are un astfel de user ubicuu. Care se bagă în seamă în orice topic. Are ceva de spus despre orice. Nu există domeniu la care să nu se priceapă. Începând de la sfaturi sentimentale, până la politică.

Poate fi bărbat sau femeie, deopotrivă, dar de cele mai multe ori ştiţi că nu te poţi lua dupa username, mai ales că la specia asta îi place să se erijeze în altceva decât este.

Un specialist ar zice că asta e o boală, sigur existentă în nomenclatorul lor de afecţiuni. Deseori, cred că nu e boală, e o simplă……… nesimţire. Adică, frate, te crezi singur prin zonă ? Batjocoreşti topicuri deschise cu un anumit scop ? A posta aşa, cât vrei şi ce vrei e de fapt un soi de sărăcie sufletească.

Deseori,se întâlnesc cazuri în care specia “postează-orice”, pentru a fi băgată în seamă, recurge la furt. Pur şi simplu, copiază de ici-colo şi plasează mesaje de ai zice că-I vreun scriitor proaspăt lansat, rătăcit pe acel forum. Când de fapt, el e un biet cvasi-handicapat fără idei proprii şi fără nicio substanţă.

Ce o fi în mintea acestor rătăciţi ?

Caracteristic acestor poştălăi-de-flori-de-măr sunt conversaţiile despre vreme. Aici sunt experţi, mamă, mamă, cu ce patos declară dumnealor că le-a plouat prin zona în care vieţuiesc, şi ce mare furtună a fost alaltăieri.

Altceva ce le place mult-mult: adoră să copieze imagini de pe net şi să le posteze ca pe nişte excepţionale dovezi de şarm, fără să-şi dea seama că de fapt cad frecvent în gheara kitsch-ului, dar parcă asta i-ar interesa ?

Specia în cauza ajunge, de la o vreme, să se considere de-a casei. Vere, după ce postează ziua-şi-suta, limbricii aştia se cred înţelepţi ai forumului, fără să cugete o secundă măcar că s-ar putea să producă doar un mare dezgust şi atât. Plus o încărcare la propriu a serverului.

La ăştia, chiar aşa, nu le face nimeni un periodic reglaj hormonal ? Păi nu. Nu ar avea când, că traiul lor se leagă strict de tastatură şi de mouse. De click. A văzut o muscă zburând ? Click. A scapat un vânt vecina de la 4 ? Click. Au căzut nişte stropi de ploaie ? Click. A făcut un blid de zamă, vai de mama ei  ? Click, dar în postarea de pe forum va zice că a gătit o „supa crema de dovlecei cu crutoane”.

Recunosc, deseori aceste “postări trei-lei-legătura”  au la origine o imensă singurătate. Cred că e o refulare a cine mai ştie ce probleme.Aşadar, ei cu refularea şi noi cu impresia de circari scăpătaţi.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s