De-a valma…

Articolele scrise la doua maini sau despre distribuirea sarcinilor in familie 25 octombrie 2009

Filed under: Amestecate — sorinborodi @ 14:07
Tags: ,

Mi-a cazut zilele trecute in mana un exemplar din „Tribuna invatamantului”. Rasfoind-o,mi-au atras atentia doua articole, dar nu prin continut.Prin semnatura :erau semnate,fiecare,de catre doua persoane,sot si sotie ,probabil. Nu prea inteleg cum vine treaba asta .Au tinut de pix amandoi ? Au scris pe rand cate un cuvant ? Si nici macar nu erau articole ample….da de unde,erau niste texte de cateva randuri.

Frate, eu cred ca oamenii astia si-au facut niste calcule………Au dat si un extemporal la „imagine” si careva a copiat. Au vrut ambii sa arate poporului ca sunt ‘telectuali pur sange si nu si-au incropit familie la intamplare, ci pe niste criterii de selectie bine puse la punct.

Nu pot sa nu-mi amintesc o intamplare din Timisoara, pe vremea cand, student fiind in anul II la „IP 3”, cautam disperat gazda. In una din plimbarile mele prin diverse cartiere, am ajuns la o usa pe care era aplicata o tablita de bronz cu inscrisul „fam dr. dr. Popescu……”. Intelegeti ?? Aia au vrut sa fie clar pentru orice vizitator ca ambii  sunt doctori !!!

Astept de acum articole scrise de intreaga familie .Sau,de ce nu, cele scrise de un clan.

Sau….vă amintiţi una din legile transportului în comun de pe vremea mult-prea-ciuruitului ? „Cu cât mai mulţi, cu atât mai culţi”

Reclame
 

One Response to “Articolele scrise la doua maini sau despre distribuirea sarcinilor in familie”

  1. andu Says:

    Nu sunteti singurul care face asemenea remarci, perfect indreptatit s-o faceti, perfect adevarate si rationale…
    Cum se face ca remarcam aceste aspecte numai noi, cei care nu suntem intrebati de nimeni, CE AM VREA SA SE SCHIMBE in societatea asta imbcsita? Imbacsita pana la asfixiere, de oportunismul personajelor gen sot-sotie semnand culegeri de probleme, articole scrise intr-un profund stil menit sa epateze, care cauta sa-si atraga NUMAI avantaje din orice ocazie, chiar daca ceea ce fac este sinonim cu „inventarea apei calde”, evident…inventata de altcineva inainte, chiar daca acele articole, sau acele culegeri sunt pline de greseli… Dar, daca au ocazia sa exprime o „maxima” o fac de parca ar fi inventat-o ei insisi… Si le merge! Cum de le merge? Pai, daca la prima intrebare, raspunsul trebuie sa stea cuminte si ascuns, la aceasta intrebare raspunsul este unul care urla, tipa pe toate caile posibile in tara asta, este unul generat de un motiv PUR ROMANESC, care exclude orice urma de responsabilitate fata de ceea ce publica aceste personaje ilustre, fata de impactul pe care il genereaza, si anume, simplul si totalul motiv romanesc: BANUL! Si, pentru ca acesta circula si… se imparte, aceste personaje nu mai au nevoie ca cineva sa si discearna daca ESTE CAZUL sau NU ESTE CAZUL sa faca ceea ce fac, deoarece maria-sa BANUL se imparte la…ministere, comisii, comitete, unde oameniii nu sunt platiti sa gandeasca, ci…sa primeasca, ca sa imparta mai departe… Si tot asa o sa avem in aceasta tara, aberatii dupa aberatii si o sa ne tot intrebam DE CE?…pana cand vom scapa de mentalitatea cu care ne-a inzestrat COMUNISMUL, aceea ca chiar daca facem ceva de doi bani, trebuie sa para ca o facem de 1000 de bani si trebuie sa stie tot mapamondul ca noi inventam apa calda prin orice gest… Tragic e ca majoritatea celor printre care suntem nevoiti sa traim si sa le suportam asemenea mentalitati, nici nu isi dau seama, iar daca o fac deliberat, sunt atat de multi si lucreaza „in banda” si …n-au nici un interes sa-si schimbe mentalitatea. Cat despre cei care au in fisa postului sa verifice ce fac ceilalti…sunt sublimi, dar lipsesc cu desavarsire…cand vine vorba de eficienta…
    Cer scuze pentru o posibila incoerenta, pe alocuri, dar ceea ce am scris nu am cenzurat. Scris la prima mana.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s